Овчарски пай

04 юни 2020 Кулинария 0 32859
Няма снимка
1 2
 

Много засищащ и лесен за приготвяне

Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж. сос (Уорчестър), лук, 1 суп. лъж. зехтин, 2 стръка целина, 2 дафинови листа, сол и подправки на вкус.

Приготвяне: Загрейте олиото в дълбок тиган. Обелете и нарежете морковите и ги сипете в тигана. Нарежете наситно стръковете целина и ги добавете към зеленчуците. Обелете лука, накълцайте го и също го прибавете в тигана. Задушавайте около пет минути, до омекване на зеленчуците.

Добавете каймата, разбъркайте с дървена шпатула до раздробяването на месото на трохи и гответе около пет минути;

Сипете брашното в тиган, разбъркайте и оставете да къкри за няколко минути. Добавете бульона, заедно с доматената паста, соса и дафиновите листа. Изчакайте да заври, след което намалете котлона до минимум и оставете да къкри около половин час, докато се сгъсти. Подправете.

Отделно сварете картофите и пригответе картофено пюре с масло и мляко. Разбъркайте до гладкост, без да оставяте бучки.

Намажете формата с мазнина и изсипете на дъното каймата. Покрийте с картофено пюре. Отгоре можете да добавите няколко парченца масло, за да предотвратите получаването на хрупкава и твърда кора.

Сложете във фурната да се пече 20-30 минути на 200 градуса.

Сервирайте ястието горещо.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кайсиев конфитюр с ядки

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Още от Фермер
Няма снимка

Прасетата и кокошките имат имунитет към коронавируса

Още изследват говедата и млекодайните животни След появата на огнища от коронавирус в германската кланица “Тьонис” броят на новозаразените в района на Гютерсло през последните дни намаля значително

Няма снимка

Причината за мощната буря над София - циклон и неустойчива въздушна маса

Причината за мощната буря над София снощи е синоптината обстановка над Балканите - циклон във високите слоеве на атмосферата и неустойчивата въздушна маса доведоха до образуването на мощни облачни

Няма снимка

Черноморското зърно има предимство на пазара

Вчера на зърнения пазар не се наблюдаваха значителни промени. Операторите очакват развитие, предимно във връзка с показателите за добив в Северното полукълбо в началото на сезона за новата реколта

Няма снимка

Общинско съоръжение за отпадъци в Турция отоплява 10 декара оранжерия за домати

Още през 2013 г. община Кайсери в Турция е създала съоръжение за управление на отпадъците и до днес метанът, отделян от преработени отпадъци, се използва за генериране на 38 милиона киловата

Няма снимка

Тази година в ресторантите ще се появят 3D отпечатани вегански пържоли

Предвид скоростта на развитие на технологията за 3D печат, изглежда, че скоро ще се появи нов въпрос, объркващ двойките: "Скъпи, какво ще отпечатаме днес за вечеря

Няма снимка

Спазвайте препоръките за употреба на листните торове

Препоръчително е градинарите преди да пристъпят към подхранване с листен тор да прочетат препоръките за приложението му, които са дадени на етикета. * За да е успешно листното подхранване