Вкусни питки от тиквички

01 юли 2020 Кулинария 0 76752
Няма снимка
 

Намажете горещите питки с масло

Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни.

Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко, 100 г кашкавал, 100 г шунка, 1 яйце, 0,5 ч. лъж. сол (малко повече), 1 връзка зелен лук, 1 ч. лъж. бакпулвер (с връх), 400 г брашно, масло за намазване (може и без него).

Приготвяне: Измийте и подсушете тиквичките. Настържете на едро ренде. Сложете в гевгир и малко посолете. Изчакайте десетина минути да се отдели излишната течност. През това време разбийте яйцето. Прибавете го към настърганите зеленчуци заедно с киселото мляко.
Настържете шунката на едро ренде. По същия начин постъпете и с кашкавала. Зеленият лук се нарязва на ситно. Прибавете ги към тиквичките и разбъркайте добре.

Смесете брашното с бакпулвера. Последният може да бъде заменен с половин ч.л. сода, тъй като в рецептата има кисело мляко.
Изсипете брашнената смес при тиквичките и замесете тестото. То трябва да е много лепкаво.

Поръсете брашно върху работната повърхност. С голяма лъжица вземете от тестото и го разстелете върху брашнения плот. Омесете добре тестото в брашно и оформете малка питка. Първо работете с ръце, а след това можете да продължите с точилка.
Включете котлона на средна степен и поставете тигана до се загрее. Изтръскайте питките от излишното брашно и ги поставяйте една по една върху сухия тиган. Когато питката получи златиста коричка, обърнете от другата страна.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Няма снимка

Вкусни запеканки с тиквички

В разгара на лятото всеки иска да похапне нещо свежо. Тиквичките са точно такъв продукт. Тиквички със сирене, кайма, домати... Смело можете да допълните ястието със сос бешамел, заквасена сметана

Няма снимка

Зелен лучен сос

Продукти: 50 г зелен лук (приблизително 1 връзка), 150 г заквасена сметана (маслеността не е от съществено значение) ? ч. лъж. сол, 1 суп. лъж. брашно (само ако сосът е прекалено течен) Приготвяне:

Още от Фермер
Няма снимка

Пуйката мъти 1 месец

Количеството пуешки яйца, които може да сложите за мътене, е 15. Това е идеалният брой, за който пуйката може да осигури необходимата температура. Ако яйцата са кокоши

Няма снимка

Не изоставяйте пръскачките още малко!

Какво остава да свършат стопаните През август в лозовите масиви е необходимо да се следи за появата и плътността на гъсениците от третото поколение на шарения гроздов молец

Няма снимка

Меките кърлежи атакуват при влажно и топло време

Домашните птици се опаразитяват, отслабват и спират да снасят, напомня д-р Валентин Иванов, квмн Високата влажност и екстремните температури създадоха идеални условия за масово размножаване на меките

Няма снимка

Кои са правилата на водовземане за напояване у нас ще научим в онлайн лекция в четвъртък

Как ефективно използване на водните ресурси, какви документи са ни нужни и през какви процедури трябва да минем, за да използваме вода за напояване от различни видове водоизточници

Няма снимка

БГ сортове ряпа

Зимна бяла има плоско-кръгли до кръгли кореноплоди. Кожицата е бяла. С тънка опашка е. Образува средно голяма полустояща розетка. Вътрешността е бяла, крехка, има по-слабо лютив вкус

Няма снимка

И картофите трябва да се вадят чисто и прецизно. Иска го пазарът

Картофовадачките са агрегати пригодени да работят при различни условия и почви * Продуктивни, гъвкави и маневрени, те пазят и не нараняват продукцията Екип на в