Пълнени шницели

03 юли 2020 Кулинария 0 29340
Няма снимка
 

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус

За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно, слънчогледово олио за пържене.

Приготвяне: Обелете лука, нарежете го на полумесеци и запържете в малко олио. Нарежете гъбите на малки кубчета и ги добавете към лука. Нарежете зелените подправки на ситно, а кашкавала настържете. Добавете ги към задушения лук и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Внимателно го начукайте, за да се получат тънки шницели. Разпределете пълнежа върху месото и завийте внимателно, така че да се получи "пилешка сарма".
Заемете се с приготвянето на панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в отделна купа. Изсипете брашно в отделен съд. Оваляйте обилно пилешките пакетчета в брашно, след това в яйце и накрая - в настърганите картофи. Загрейте добре тиган с олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво.
Наредете пълнените шницели в термоустойчив съд, покрийте с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути.
Можете да сервирате с пресни зеленчуци или гарнитура по ваш вкус.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кюфтета от сини домати

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Няма снимка

Специалитети от домати

1. С мащерка и зехтин За да ги приготвите, ще ви трябват: 1 кг чери домати, 250 мл зехтин, 4 скилидки чесън, 3 супени лъжици винен оцет, сок от 1 лимон, черен пипер на зърна, щипка сол

Няма снимка

Защо да добавяте сода към каймата за кюфтета

Содата за хляб е полезна и необходима във всяко домакинство. Тя се добавя в много и различни ястия, включително при приготвянето на кайма за кюфтета. Защо изобщо трябва да правите това

Няма снимка

С какво да заменим яйцата в рецептата

5 хитри трика от Гергана Филипова от Враца И на най-добрата домакиня може да се случи някой от продуктите да е свършил – брашно, яйца, сол, захар.За радост на любителите на кулинарията винаги можете

Още от Фермер
Няма снимка

Заради жегата т.г. в плодородната земя край Пловдив не могат да отгледат домати на открито

Прогнозите са, че след 2030 г. зеленчуци ще се засаждат само в оранжерии Тази година е лоша за доматите, казват производители и дребни стопани от Пловдивско, както и агрономи

Няма снимка

Производство на стафиди в оранжерия или сушилня

Сушеното грозде е с висока хранителна и диетична стойност Сушеното грозде или стафидите имат голяма хранителна и диетична стойност. В стафидите сe съдържат от 65 до 77% захари

Няма снимка

Кога пъдпъдъците стават "канибали"?

Птиците трябва да разполагат винаги с прясна и чиста вода на воля. Дори и кратковременното жадуване може да предизвика срив на носливостта. Освен това жаждата изостря агресивността на птиците

Няма снимка

Ръст в цените на зърното

Стабилен пазар за царевицата Цените на зърното продължиха да растат в края на изминалата седмица. Пазарът все още се поддържа от високите цени в Черноморския регион и силното търсене от Китай

Няма снимка

Утре ще е слънчево, температурите стигат до 28 градуса

Ще е предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. Над Черноморието ще е предимно слънчево, на места в сутрешните часове с ниска облачност или

Няма снимка

Актуално при дръвчетата

* Продължава прибирането на есенните и зимните сортове ябълки и круши. Плодовете се берат в беритбена зрелост, като се запазват и дръжките им. Не бива да се допуска нараняване