Пълнени шницели

03 юли 2020 Кулинария 0 29295
Няма снимка
 

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус

За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно, слънчогледово олио за пържене.

Приготвяне: Обелете лука, нарежете го на полумесеци и запържете в малко олио. Нарежете гъбите на малки кубчета и ги добавете към лука. Нарежете зелените подправки на ситно, а кашкавала настържете. Добавете ги към задушения лук и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Внимателно го начукайте, за да се получат тънки шницели. Разпределете пълнежа върху месото и завийте внимателно, така че да се получи "пилешка сарма".
Заемете се с приготвянето на панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в отделна купа. Изсипете брашно в отделен съд. Оваляйте обилно пилешките пакетчета в брашно, след това в яйце и накрая - в настърганите картофи. Загрейте добре тиган с олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво.
Наредете пълнените шницели в термоустойчив съд, покрийте с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути.
Можете да сервирате с пресни зеленчуци или гарнитура по ваш вкус.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кюфтета от сини домати

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Няма снимка

Специалитети от домати

1. С мащерка и зехтин За да ги приготвите, ще ви трябват: 1 кг чери домати, 250 мл зехтин, 4 скилидки чесън, 3 супени лъжици винен оцет, сок от 1 лимон, черен пипер на зърна, щипка сол

Няма снимка

Защо да добавяте сода към каймата за кюфтета

Содата за хляб е полезна и необходима във всяко домакинство. Тя се добавя в много и различни ястия, включително при приготвянето на кайма за кюфтета. Защо изобщо трябва да правите това

Няма снимка

С какво да заменим яйцата в рецептата

5 хитри трика от Гергана Филипова от Враца И на най-добрата домакиня може да се случи някой от продуктите да е свършил – брашно, яйца, сол, захар.За радост на любителите на кулинарията винаги можете

Още от Фермер
Няма снимка

С какво да напръскаме срещу осите

Сухи чепки от липса на влага и нападение на насекомите тревожат стопаните През септември много наши читатели ни се оплакват от неприятна картина в лозята – сухи чепки

Няма снимка

Защитете конете от стършели и мухи

Пригответе отвара от карамфил + няколко капки одеколон и намажете тялото му Много често стопаните, които имат коне, допускат основна грешка, като подрязват прекалено опашката на животното

Няма снимка

Утре - слънчево, постепенно ще се затопля

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. След полунощ над източните райони ще се образува по-значителна ниска облачност, която около обяд ще намалее

Няма снимка

Минивършачка за царевица

Тази идея е от Индонезия, затова и дървената тръба е от бамбук. Но дори и да се замени с друг вид дървен материал, тази минивършачка би могла да е от полза за всеки хоби фермер

Няма снимка

Празът се полива до изваждането му

Празът е сред зеленчуците, който се нуждаят от най-много вода през развитието си - от засаждането до изваждането през есента. Поливките започва веднага след разсаждането му на постоянно място и

Няма снимка

Цената на фуражните картофи в ЕС се срина до 2,75 евро/100 кг

Фермерските асоциации препоръчват на животновъдите да купуват, за да осигурят изхранването до пролетта Цената на картофите на фючърсните пазари от реколта 2020 тръгва надолу още в края на юли –