Пълнени шницели

03 юли 2020 Кулинария 0 27414
Няма снимка
 

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус

За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно, слънчогледово олио за пържене.

Приготвяне: Обелете лука, нарежете го на полумесеци и запържете в малко олио. Нарежете гъбите на малки кубчета и ги добавете към лука. Нарежете зелените подправки на ситно, а кашкавала настържете. Добавете ги към задушения лук и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Внимателно го начукайте, за да се получат тънки шницели. Разпределете пълнежа върху месото и завийте внимателно, така че да се получи "пилешка сарма".
Заемете се с приготвянето на панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в отделна купа. Изсипете брашно в отделен съд. Оваляйте обилно пилешките пакетчета в брашно, след това в яйце и накрая - в настърганите картофи. Загрейте добре тиган с олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво.
Наредете пълнените шницели в термоустойчив съд, покрийте с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути.
Можете да сервирате с пресни зеленчуци или гарнитура по ваш вкус.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Няма снимка

Вкусни запеканки с тиквички

В разгара на лятото всеки иска да похапне нещо свежо. Тиквичките са точно такъв продукт. Тиквички със сирене, кайма, домати... Смело можете да допълните ястието със сос бешамел, заквасена сметана

Няма снимка

Зелен лучен сос

Продукти: 50 г зелен лук (приблизително 1 връзка), 150 г заквасена сметана (маслеността не е от съществено значение) ? ч. лъж. сол, 1 суп. лъж. брашно (само ако сосът е прекалено течен) Приготвяне:

Няма снимка

Зеленчуково рагу в плик

Хубаво е, когато не е нужно да мислите дълго какво да готвите за обяд или вечеря. През лятото тези въпроси се решават бързо. Винаги можете да нарежете зеленчуци за салата или да ги запечете

Няма снимка

Кой не обича сини сливи?

Три рецепти, които си заслужава да знаете Вкусен сос  Продукти: 2 кг сини сливи, 200 г пресен кориандър, 200 г прясна мента, 4-5 скилидки чесън, 0,5-1 ч. лъж. лют червен пипер, 1 суп. лъж. сол, 2 суп

Няма снимка

Кюфтенца в листа от босилек

Ще ви трябва смляно телешко месо. Може би някои предпочитат свинското, но в нашия случай телешкото е по-подходящо. Вземете около четвърт килограм. Освен месо ще ви трябват подправки за каймата

Още от Фермер
Няма снимка

Египет отново закупи черноморска пшеница

Цените на пшеницата тестват зоната си на подкрепа от 180 евро / т на Euronext  в контекста на възходящата ревизия на производството в Русия, Канада и Австралия

Няма снимка

Тънкостите на солта в кулинарията представят тази събота в Бургас

Различните лица и вкусове на солта ще покаже кулинарна работилница на 7-ми август от 18:00 часа в Морската градина в Бургас. Ателието е по проект "Твоята Храна" за намаляване на хранителните отпадъци

Няма снимка

До 31 август приемат заявления по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“

От 24 август до 31 август ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Няма снимка

Започнаха плащанията по Националната програма по пчеларство

ДФ „Земеделие“ започна изплащането на финансовата помощ по Националната програма по пчеларство (НПП) за прием 2020 г. От старта на приема за плащания по програмата до момента са приети близо 670

Няма снимка

Асоциация "Български пипер": С тези лимити за закупуване за преработка зеленчуците ще останат на полето

Считаме за нецелесъобразно обвързването на получаването на помощта за преработвателното предприятие със закупуване на зеленчуци от земеделски производители с лимити - посочените минимални обеми по

Няма снимка

В Добричко земеделците подхванаха жътвата на слънчогледа

„Вече има постъпили заявления за пропадане на площи с царевица в областната дирекция „Земеделие“ - Добрич. Заради сушата в Добруджа е започнала по-рано и жътвата на слънчогледа