Пилешки гърди в лимонов сос

08 юли 2020 Кулинария 0 47034
Няма снимка
 

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа.

В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос, който се приготвя със зехтин и масло и се добавя бяло вино.
Ако следвате точно рецептата, ще получите нежни, сочни пилешки гърди в ароматен сос.
Като гарнитура можете да сварите зелен боб. Извадете шушулки от вряща вода, преди те да се разтворят. Бобът трябва да е хрупкав.
Продукти: 2 супени лъжици зехтин, 2 парчета пилешки гърди, сок от 1 лимон, 80 мл сухо бяло вино, 40 г масло, 1 чаена лъжица брашно, сол, черен пипер, зелен боб.
Приготвяне: Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно и запържете пилешкото месо за 5 минути от всяка страна. Добавете лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Налейте виното в тигана и оставете да изври малко (1-1,5 минути).
Оваляйте парчето масло в брашното и прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете соса леко да се сгъсти.
Във вряща подсолена вода сипете зеления фасул за 3-4 минути. Извадете го в гевгир и го оставете да се отцеди.
Прехвърлете пилешките гърди и боба в чиния и залейте с кремообразния лимонов сос.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Няма снимка

Вкусни запеканки с тиквички

В разгара на лятото всеки иска да похапне нещо свежо. Тиквичките са точно такъв продукт. Тиквички със сирене, кайма, домати... Смело можете да допълните ястието със сос бешамел, заквасена сметана

Няма снимка

Зелен лучен сос

Продукти: 50 г зелен лук (приблизително 1 връзка), 150 г заквасена сметана (маслеността не е от съществено значение) ? ч. лъж. сол, 1 суп. лъж. брашно (само ако сосът е прекалено течен) Приготвяне:

Няма снимка

Зеленчуково рагу в плик

Хубаво е, когато не е нужно да мислите дълго какво да готвите за обяд или вечеря. През лятото тези въпроси се решават бързо. Винаги можете да нарежете зеленчуци за салата или да ги запечете

Няма снимка

Кой не обича сини сливи?

Три рецепти, които си заслужава да знаете Вкусен сос  Продукти: 2 кг сини сливи, 200 г пресен кориандър, 200 г прясна мента, 4-5 скилидки чесън, 0,5-1 ч. лъж. лют червен пипер, 1 суп. лъж. сол, 2 суп

Няма снимка

Кюфтенца в листа от босилек

Ще ви трябва смляно телешко месо. Може би някои предпочитат свинското, но в нашия случай телешкото е по-подходящо. Вземете около четвърт килограм. Освен месо ще ви трябват подправки за каймата

Още от Фермер
Няма снимка

Изборът на хедер е не по-малко важен от избора на комбайн

Слънчогледовият, както и царевичният адаптер, е оптимално решение за прибиране на пролетни култури Бялата жътва свършва. Стърнищата се подготвят за следващите агротехнически мероприятия

Няма снимка

Правителството дава 19 млн. лева на земеделски производители

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с

Няма снимка

4 часа гладна диета за излюпените пъдпъдъчета

Още неизсъхнали, новоизлюпените здрави пъдпъдъчета са много жизнеспособни и бързи. Те буквално, след като са си поели първата глътка въздух, започват да хващат с клюнчетата си крачетата на събратята

Няма снимка

Лавандула и лавандин

Много е изписано за това прекрасно и ароматно растение, но и винаги има какво още да се каже за него. Ако трябва да започнем от А и Б за лавандулата, то трябва да кажем

Няма снимка

Утре ни очаква горещо време, на места ще има валежи с гръмотевици

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. През нощта ще бъде предимно ясно. Временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони

Няма снимка

Актуални грижи в лехите

Започна масовото бране, правете го сутрин, когато зеленчуците са по-свежи * През август масово се берат голяма част от зеленчуците, отглеждани в дворната градина и на вилата