Погрижете се за прерасналите копита

13 юли 2020 Домашна ферма 0 11151
Няма снимка
 

Този проблем е при крави, овце и кози. Копитата на козите и овцете постоянно растат и затова се нуждаят от редовно изрязване. За разлика от дивите кози, които ги изтриват по естествен начин чрез съпротивлението с плътен грунд, за домашните трябва да се погрижи стопанинът им.

Ако копитата не се подрязват, проблемът е сериозен, защото Прерасналите копита пречат на животните да ходят нормално.
Трябва да знаете, че някои от козите са много чувствителни и дори незначително нарастване на копитата им причинява огромен дискомфорт. А той най-често води и до развитие на заболявания. Така че козевъдите трябва да се грижат периодично за копитата им, като ги подрязват редовно.

Но може да си спестите манипулацията по изрязване на копитата, като направите така, че козите ви сами да се грижат за педикюра си. Предлагаме ви полезен опит, споделен от американски козевъди.
Подредете в дворчето за разходка на козите тухли итонг и няма да имате повече грижи с козия педикюр. При качване и слизане животните сами ще изтриват излишната рогова тъкан с итонга.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Пуйката мъти 1 месец

Количеството пуешки яйца, които може да сложите за мътене, е 15. Това е идеалният брой, за който пуйката може да осигури необходимата температура. Ако яйцата са кокоши

Няма снимка

Меките кърлежи атакуват при влажно и топло време

Домашните птици се опаразитяват, отслабват и спират да снасят, напомня д-р Валентин Иванов, квмн Високата влажност и екстремните температури създадоха идеални условия за масово размножаване на меките

Няма снимка

Щадете нервите на работния кон!

Най-често основна причина за дискомфортното състояние на конете са лошите условия на отглеждане и некачествените фуражи. Кои са другите фактори, които стресират помощника ви: - Смяната на стопанина и

Няма снимка

Ако гледате пъдпъдъци, спазвайте правилата

Този вид е изключително взискателен към температурата и светлината За пъдпъдъците е важен и режимът на хранене. Храната трябва да е качествена, с балансирано високо съдържание на белтък

Няма снимка

4 часа гладна диета за излюпените пъдпъдъчета

Още неизсъхнали, новоизлюпените здрави пъдпъдъчета са много жизнеспособни и бързи. Те буквално, след като са си поели първата глътка въздух, започват да хващат с клюнчетата си крачетата на събратята

Няма снимка

Става ли от носачката мътачка?

И как ще разберете, че тя е готова да излюпи пилета? Когато искате да имате добри мътачки, най-добре е да си купите от местните непородисти кокошки. Другият вариант е да са от смесено направление -

Още от Фермер
Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Не изоставяйте пръскачките още малко!

Какво остава да свършат стопаните През август в лозовите масиви е необходимо да се следи за появата и плътността на гъсениците от третото поколение на шарения гроздов молец

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Кои са правилата на водовземане за напояване у нас ще научим в онлайн лекция в четвъртък

Как ефективно използване на водните ресурси, какви документи са ни нужни и през какви процедури трябва да минем, за да използваме вода за напояване от различни видове водоизточници

Няма снимка

БГ сортове ряпа

Зимна бяла има плоско-кръгли до кръгли кореноплоди. Кожицата е бяла. С тънка опашка е. Образува средно голяма полустояща розетка. Вътрешността е бяла, крехка, има по-слабо лютив вкус

Няма снимка

И картофите трябва да се вадят чисто и прецизно. Иска го пазарът

Картофовадачките са агрегати пригодени да работят при различни условия и почви * Продуктивни, гъвкави и маневрени, те пазят и не нараняват продукцията Екип на в