Вкусни идеи с кайма

04 август 2020 Кулинария 0 76212
Няма снимка
1 2
 


Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи.

1. Хрупкави кюфтета с корнфлекс 
Продукти: 500 г кайма, 2 яйца (1 за каймата и 1 за панировката), 1 филия бял хляб, предварително накисната в прясно мляко, 1 суп. лъж. майонеза, 1 скилидка чесън, 1 ч. лъж. сол, ? ч. лъж. черен пипер, 200 г натурален корнфлекс, 50 г брашно.

В купа смесете каймата, филията бял хляб, напоена с прясното мляко (и изцедена), 1 яйце, сол, черен пипер, чесън, майонеза. Омесете до получаването на гладка смес.
Оформете от каймата не много големи и дебели кюфтета. В три дълбоки чинии сипете брашното, разбитото яйце и леко натрошения корнфлейкс. Потопете кюфтетата последователно в трите смеси и пържете в предварително загрято олио, на средно силен котлон, по 5 минути от всяка страна до хрупкаво.
Сервирайте кюфтетата с хрупкава панировка с гарнитура по ваш вкус.

2. „Гнезда“ от свинско и телешко с пилешки пълнеж 
Продукти: 350 г пилешко филе, 150 г пресен магданоз, 50 г кашкавал, 2 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сол, 50 мл сметана, 600 г кайма смес, 50 г овесени ядки, 1 яйце, 2 ч. сол, ? ч.лъж. черен пипер.
Пригответе пилешкия пълнеж в блендер: смесете филето, пресния магданоз, настъргания кашкавал и нарязания чесън. Добавете сметаната и подправете с 1 ч. лъж. сол.
Заемете се с каймата: към смляното месо добавете овесените ядки, яйце, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко старателно.
С мокри ръце оформете по-големи плоски кюфтета, които се нареждат в тава върху хартия за печене. В средата на всяко кюфте направете гнездо, в което се слага по малко от пилешкия пълнеж. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусни и лесни торти

не се налага да ги печем Днес ще ви предложим няколко рецепти на лесни десерти за специални случаи, когато искаше да поднесете сладкиш, а не разполагате с фурна

Няма снимка

Какво да си приготвим от ябълки

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

Няма снимка

Кекс с ябълки и царевично брашно

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

Няма снимка

Кюфтета от сини домати

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Още от Фермер
Няма снимка

Запознаване на кучето с бебето

Осигурете на домашния си любимец пространството - психическо и физическо, да се приспособи Всъщност никой не ви казва какво да очаквате, когато донесете новороденото вкъщи при кучето

Няма снимка

Виж как река от вино потече в Испания (Видео)

Хиляди литри червено вино се изляха в завод "Витивинос" в испанската провинция Албасете. Инцидентът е станал в градче с 4000 жители. Една от цистерните с вместимост 50 000 литра се повредила и от нея

Няма снимка

Сега е времето магазините или корпусите да се свалят

или изолират от плодника, като оставите отвори за преминаване на пчелите По този начин се дава възможност на семейството да се организира и да се подготви за зимуване в плодника

Няма снимка

Водим последна битка в есенното лозе с цели концерти

Има лекове срещу осите, пчелите не са ни ви виновни, а птиците си имат навици Това ни каза неотдавна наш верен читател – агроном и пчелар от Русе, който иска да помогне на всички колеги

Няма снимка

Орехите се берат при разпукване

През септември и октомври се прибират орехите. Зрелостта на плодовете е сортова особеност, като съответно в планинските и полупланинските райони тя настъпва по-късно

Няма снимка

Нов външен вид за полевия робот Fendt Xaver

Последната версия не само изглежда различно от предишните модели, но се отличава с нови сеялки и повишени нива на технология Разработена от колегиалната компания на AGCO - Precision Planting