Чеснова паста за зимата

09 август 2020 Кулинария 0 48267
Няма снимка
 

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки, които да си ги хапваме с удоволствие през студените дни. Днес ви предлагаме да приготвите вкусна чеснова паста за зимата. Тя може да се добавя към супи, гювечи, сосове и дори просто да си я намажете на филия.
1. С лимонов сок
Продукти: 250 г чесън, 1 чаена лъжичка сол, 30 мл зехтин, 1 супена лъжица лимонов сок
Приготвяне: Подгответе си сух стерилизиран буркан от 300 мл. Най-добре е да пастата да се съхранява в малки бурканчета, така че можете да изберете и още по-малки.
Обелете 250 г чесън и го пасирайте в блендер до получаването на пюре. Добавете 1 ч.л. сол, 1 супена лъжица лимонов сок и 30 мл зехтин. Разбийте отново чесновата паста.
Прехвърлете в подготвения буркан и отгоре намажете с 1 с.л. зехтин и покрийте със стреч фолио.

Можете да съхранявате чесновата паста както в хладилника, така и във фризера. Във фризера тя няма да замръзне. Друг вариант е да разсипете сместа във формички за лед и да покриете с фолио.
2. С копър
Продукти: 250 г чесън, 1 ч.л.сол, 1 суп. Лъж. ябълков оцет, 30 мл растително масло или зехтин, 2 стръка копър
Приготвяне: Обелете чесъна и го пасирайте с блендер. Месомелачката не е подходяща, тъй като в нея се смила твърде грубо. Пастата трябва да бъде хомогенна.
Нарежете копъра на ситно и го добавете към чесъна. Подправете със сол, 1 супена лъжица оцет и 30 мл растително масло. Разбийте чесновата паста до гладкост.
Изсипете ароматната смес в сух, стерилизиран буркан и намажете със зехтин. Затворете плътно и съхранявайте в хладилника.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусни и лесни торти

не се налага да ги печем Днес ще ви предложим няколко рецепти на лесни десерти за специални случаи, когато искаше да поднесете сладкиш, а не разполагате с фурна

Няма снимка

Какво да си приготвим от ябълки

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

Няма снимка

Кекс с ябълки и царевично брашно

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

Няма снимка

Кюфтета от сини домати

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Още от Фермер
Няма снимка

Запознаване на кучето с бебето

Осигурете на домашния си любимец пространството - психическо и физическо, да се приспособи Всъщност никой не ви казва какво да очаквате, когато донесете новороденото вкъщи при кучето

Няма снимка

Виж как река от вино потече в Испания (Видео)

Хиляди литри червено вино се изляха в завод "Витивинос" в испанската провинция Албасете. Инцидентът е станал в градче с 4000 жители. Една от цистерните с вместимост 50 000 литра се повредила и от нея

Няма снимка

Сега е времето магазините или корпусите да се свалят

или изолират от плодника, като оставите отвори за преминаване на пчелите По този начин се дава възможност на семейството да се организира и да се подготви за зимуване в плодника

Няма снимка

Водим последна битка в есенното лозе с цели концерти

Има лекове срещу осите, пчелите не са ни ви виновни, а птиците си имат навици Това ни каза неотдавна наш верен читател – агроном и пчелар от Русе, който иска да помогне на всички колеги

Няма снимка

Орехите се берат при разпукване

През септември и октомври се прибират орехите. Зрелостта на плодовете е сортова особеност, като съответно в планинските и полупланинските райони тя настъпва по-късно

Няма снимка

Нов външен вид за полевия робот Fendt Xaver

Последната версия не само изглежда различно от предишните модели, но се отличава с нови сеялки и повишени нива на технология Разработена от колегиалната компания на AGCO - Precision Planting