Вкусни и лесни торти

26 септември 2020 Кулинария 0 22698
Няма снимка
1 2 3 4
 

не се налага да ги печем

Днес ще ви предложим няколко рецепти на лесни десерти за специални случаи, когато искаше да поднесете сладкиш, а не разполагате с фурна, или просто нямате достатъчно време и енергия, за да го приготвите.

Мързелив "Наполеон" 
Основното нещо за тази торта е да изберете подходящи ронливи бисквити, за да направите перфектния и вкусен Наполеон.

За торта с диаметър 17 см ще ви трябват: 600 мл прясно мляко, 2 яйца, 3 суп. лъж. брашно, 90 г масло, 400 г бутер бисквити "Ушички", 10 г ванилова захар, 3 суп. лъж. захар, 100 г сметана.

Приготвяне: Разбийте захарта с брашното и яйцата до гладка смес. Загрейте прясното мляко, но без да завира, а само докато се появи пара. Сипете го постепенно, при непрекъснато бъркане, към яйчната смес. Поставете съда с крема на котлона и варете на слаб огън, докато се сгъсти. Незабравяйте да разбърквате от време на време, тъй като кремът бързо загаря. Свалете от огъня, добавете маслото и ваниловата захар и разбъркайте добре и охладете леко. Не се притеснявайте, ако кремът е леко течен, при изстиването той ще се сгъсти.

Покрийте дъното на стъклена форма или купа с фолио за свежо съхранение. Наредете слой от бутер бисквитите. Отгоре намажете с крем и отново наредете бисквити. Продължете така, докато свършат продуктите.

След като се охлади напълно, приберете тортата в хладилника за няколко часа. Обърнете внимателно формата върху голяма плоска чиния и отстранете фолиото. Отгоре поръсете с натрошени бисквити.

Торта с крекери  

Тази вкусна, деликатна и въздушна торта от крекери може да се приготви само за четвърт час (не броим времето за накисване). Рецептата е супер проста. Можете да включите и децата на помощ. Те с удоволствие ще участват в „раждането“ на десерта.

Продукти: 300 г крекери-рибки, 2 кивита, 3 банана, 500 г заквасена сметана, 170 г захар, ванилия на вкус.

Приготвяне: Разбийте с миксер заквасената сметана с ванилията и захарта, така че напълно да се разтворят и да се получи еднороден крем. Нарежете зрелия, но твърд банан на малки кубчета и го изсипете в дълбока купа, заедно с крекерите. Залейте със сметановия крем и внимателно разбъркайте.

Покрийте кръгла стъклена форма със стреч фолио (Краищата трябва леко да „висят“). На дъното и по стените на формата наредете резени киви. Внимателно, за да не паднат плодовете, напълнете купата със сместа от бисквити и сметана. Заравнете горната част на десерта с шпатула за торта.

Завийте краищата на стреч фолиото навътре и поставете формата в хладилника. Нека престои там една нощ.

Извадете тортата, отлепете фолиото и покрийте формата с плоска чиния. Притиснете надолу и обърнете рязко. Внимателно отстранете стреча.

с плодово желе 

Много красива и ефектна торта, която всяка домакиня, дори начинаеща, може да направи. Ако някой е алергичен към цитруси, можете да ги замените с друг плод.

Ще имаш нужда от 300 г извара, 25 г желатин, 350 г заквасена сметана, 1 пак. ванилия, 1 чаена чаша вода, 250 г захар, 2-3 кивита, 1 мандарина, 1 портокал.

Приготвяне: С помощта на миксер разбъркайте изварата със заквасената сметана, захарта и ванилията до получаването на гладка смес. Оставете да престои 10 минути, така че захарта да се разтвори напълно. Ако изварата е на зърна, първо трябва да я претриете през сито.

Пригответе желатина според инструкциите на опаковката.
Нарежете плодовете и ги наредете в кръгла форма, която предварително сте покрили с фолио.

Разбийте отново изварата, добавете готовия желатин и разбъркайте. Внимателно сипете получената смес във формата с плодовете.

Поставете десерта в хладилника да се стегне. Това обикновено отнема 2-3 часа.

Покрийте съда с плоска чиния и рязко, но внимателно обърнете. Отстранете стреча и сервирайте.

Чийзкейк с извара 

Този деликатен чийзкейк с извара е подходящ както за неделния обяд на семейството, така и за празничната трапеза.

За форма с диаметър 21 см ще ви трябват: 250 г маслени бисквитки, 500 г мека извара, 100 г масло, 1 кутия кондензирано мляко, 1 пак. бързоразтворим желатин, 2-3 чаени чаши прясно мляко или вода.

Приготвяне: В блендер смелете бисквитите, докато се получат много фини трохи, подобно на брашнена смес. Ако нямате блендер под ръка, поставете бисквитите в найлонова торба и с помощта на точилка ги смачкайте. Смесете маслото с бисквитите до получаването на гладка смес.

Покрийте дъното на тортената форма с хартия за печене. Изсипете маслената смес и уплътнете, притискайти към дъното и към стените. Отстрани оформете борд.

Залейте желатина с топла вода и оставете за 10 минути, след което сместа се загрява на водна баня, докато желатинът напълно се разтвори.

Смесете изварата с кондензираното мляко. Прибавете набъбналия желатин и разбийте до еднородност. С получената смес напълнете основата на чийзкейка. Покрийте формата с фолио и поставете за 3 часа в хладилника.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Бързи и вкусни ястия от тиква

През есента ястията от тиква са много популярни. Всяка домакиня има в резерв рецепта, с която бързо да приготви вкусна и балансирана вечеря, както за децата, така и за възрастните

Няма снимка

Италианска паста

5-те най-популярни рецепти и как да ги приготвите Пастата е гръбнакът на италианската кухня. Разбира се, само ако говорим за качествени продукти от твърда пшеница

Няма снимка

Картофени крокети

Продукти: 700 г картофи, 40 мл готварска сметана, 2 яйца, 35 г грис, 60 г брашно, 4 супени лъжици галета, 10 г кориандър, олио за пърженето, магданоз, копър

Няма снимка

Домати "Ветрило"

Пълнени с месо и запечени на фурна Много оригинално и лесно за приготвяне ястие от домати и месо на фурна. Подходящо както за празнична трапеза, така и за вкусна вечеря

Няма снимка

Кюфтета с кълцано месо

Пилешките гърди са чудесни за приготвяне на кълцани кюфтета. От тях се получава най-деликатната едрозърнеста кайма. Продукти: 1 кг филе, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, 1 суп. лъж

Няма снимка

Пай с карфиол и спанак

Тази рецепта е за любителите на солените печива със зеленчуци. За да намалите калоричността на пая и да го направите по-полезен, можете да замените част от пшеничното брашно с царевично

Още от Фермер
Няма снимка

Качествено брюкселско зеле

Ако не сте си отгледали, но обичате брюкселско зеле, трябва да внимавате, когато го купувате. А ето и какво да имате предвид: * Избирайте здрави главички, когато зелето се продава със стъблото

Няма снимка

Подобрете почвата, ако има нужда

На много места в страната почвата във вилните зони, а и в градините, е по-тежка. Затова ако имате подобен проблем, есента е време да го решите. 3 рецепти: * Тежка почва се коригира с оборски тор

Няма снимка

До 20 градуса в сряда, сутринта ще има мъгли

През нощта облачността, предимно висока, от югозапад ще започне да се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони - със слаб югоизточен вятър

Няма снимка

Учени говорят за отглеждане на култури на Марс

Уебинарът на китайския производител на безпилотни летателни апарати XAG представи Червената планета като стратегическа визия за решаване на проблемите с устойчивостта Учени и земеделски експерти се

Няма снимка

Актуално в зеленчуковата леха

Предзимните сеитби продължават * В топлите и сухи дни продължават късните есенни сеитби. Все още може да се засажда лук и чесън за зелено. Препоръчително е да използвате по-едри луковички, т. нар

Няма снимка

„Агрион Финанс“ въвежда по-гъвкави условия за лизинг на земеделска земя

Компанията предлага и оборотно рефинансиране без допълнително обезпечение Лизинг, който приляга като ръкавица към вашия земеделски бизнес – изготвен според нуждите ви