Как да готвите картофи правилно

12 октомври 2020 Кулинария 0 17892
Няма снимка
 

Повечето хора готвят картофи неправилно, правейки значителна грешка, която е лесна за коригиране. Полският портал Wirtualna Polska разказа какви са тайните на приготвянето.

Най-често хората обливат картофите със студена вода и ги поставят на котлона. При този метод на готвене обаче клубените губят по-голямата част от хранителните си вещества. По-добре е да потопите суровите картофи във вряща вода и да ги осолите, чак когато омекнат.

Пресните картофи трябва да бъдат добре измити или обелени и след това потопени във вряща вода за 15-20 минути, като се поддържат на умерен огън. За предпочитане е зрелите картофи да се готвят с обелката. А ако ги белите, то нека е възможно най-фино, тъй като повечето хранителни вещества са под обелката.

Можете да добавите мляко, масло и лук към водата, в която ще се варят картофите, тогава варените клубени ще бъдат още по-вкусни.

Не забравяйте, че картофите са отличен източник на витамин С, калий, магнезий, желязо, манган, цинк и други микроелементи.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Бързи и вкусни ястия от тиква

През есента ястията от тиква са много популярни. Всяка домакиня има в резерв рецепта, с която бързо да приготви вкусна и балансирана вечеря, както за децата, така и за възрастните

Няма снимка

Италианска паста

5-те най-популярни рецепти и как да ги приготвите Пастата е гръбнакът на италианската кухня. Разбира се, само ако говорим за качествени продукти от твърда пшеница

Няма снимка

Картофени крокети

Продукти: 700 г картофи, 40 мл готварска сметана, 2 яйца, 35 г грис, 60 г брашно, 4 супени лъжици галета, 10 г кориандър, олио за пърженето, магданоз, копър

Няма снимка

Домати "Ветрило"

Пълнени с месо и запечени на фурна Много оригинално и лесно за приготвяне ястие от домати и месо на фурна. Подходящо както за празнична трапеза, така и за вкусна вечеря

Няма снимка

Кюфтета с кълцано месо

Пилешките гърди са чудесни за приготвяне на кълцани кюфтета. От тях се получава най-деликатната едрозърнеста кайма. Продукти: 1 кг филе, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, 1 суп. лъж

Няма снимка

Пай с карфиол и спанак

Тази рецепта е за любителите на солените печива със зеленчуци. За да намалите калоричността на пая и да го направите по-полезен, можете да замените част от пшеничното брашно с царевично

Още от Фермер
Няма снимка

Има ли нелоялни търговски практики пита Еврокомисията с въпросник до доставчици

До 31 януари 2021 г. ще бъде активен въпросник на Европейската комисия, с който да установи какво е състоянието във веригата за доставки на селскостопански продукти и храни

Няма снимка

Добри посеви и след късна сеитба

И тази година земеделските производители започнаха есенната кампания с известни притеснения заради сериозната суша в края на лятото и началото на есента в почти цялата страна

Няма снимка

8 чудеса в градината за Хелоуин

31 октомври е идеалното време за призрачна декорация на двора Хелоуин или Вси Светии - както искате, но този празник, пълен с магии и вълнения за децата, определено започва да се отбелязва и у нас

Няма снимка

Зайчарникът трябва да е сух!

Влагата допринася за появата на кокцидиозата Който отглежда зайци,трябва да ги защити от влагата - тя допринася за появата на кокцидиозата! И води до висока смъртност

Няма снимка

Предсезонна кампания за зърнокомбайни New Holland

Специални предсезонни цени и 5 години пълно техническо обслужване на всички комбайни New Holland, закупени или авансирани до 10.12.2020 г. от ИНТЕРАГРИ България Само до 10 декември 2020 г

Няма снимка

Започна приемът по пчеларската програма за 2021 г. и мярка COVID 3

От днес Държавен фонд "Земеделие" приема заявления за помощ на пчелари и малки предприятия за преработка на селскостопански стоки.  Приемът по Националната пчеларска програма за 2021 г