Топ съотношение качество-цена предлага серията 5000

11 ноември 2020 Агротехника 0 3708
Няма снимка
1 2 3 4
 

Проектирана и разработена от ARBOS, в сектор на мощност от 110 до 136 к.с., серията 5000 предлага отлична производителност, страхотна икономичност и най-високи стандарти за надеждност. Проектирана е с внимание към детайлите и гаранция за най-строгите тестове на полето.

3 основни елемента са в основата на дизайна:

• дизайн „Съотношение цена-качество“: най-добрата налична технология, но без да се пренебрегва съотношението качество / цена

• съответствие с европейските стандарти за продукти и процеси, както и качеството на компонентите и монтажа

• свеж, оригинален външен вид и комфорт в стил на автомобил

Модерен, универсален, професионален: серия ARBOS 5000, новият алтернативен отговор на изискванията на селскостопанския бизнес и операторите.

УНИКАЛЕН СТИЛ

Завладяващ, модерен и практичен външен вид, заоблени и заострени линии, които същевременно увеличават здравината на конструкцията, поддържат общите размери компактни и улесняват управлението. Отличителен и модерен стил, предназначен за световния пазар, който хората харесват от пръв поглед, благодарение на таланта на европейския център по дизайн. Капакът и кабината придават на линията нейния отличителен вид:

- монолитният капак, изработен от SMC, гладък и елегантен, е характерната черта на предницата на серия 5000, с вградената лента за фарове, оформяща логото. Перлените бели странични панели създават хармоничен контраст със зеления дизайн на Arbos, за модерно възприемане на оригиналните цветове на марката. Прорезите в стил „хриле на акула “ в страничните панели, лесно свалящи се за поддръжка и проектирани да оптимизират въздушния поток, подчертават цялостния агресивен външен вид, докато рационалната система за отваряне / затваряне прави рутинната поддръжка лесна, съчетавайки стил и функционалност.

Елегантните линии на капака се простират без прекъсване към кабината: извитото предно стъкло, здравите стойки, тънкият профил на покрива със странични закрепвания и пълният комплект предни и задни работни светлини са хармонично комбинирани и подчертават силния, уникален характер на новата серия 5000.

МОЩЕН ЧИСТ ДВИГАТЕЛ

За серията 5000 не можехме да се задоволим с какъвто и да е двигател: искахме такъв, който да е иновативен, ефективен, икономичен на гориво и 100% надежден. Открихме го: Kohler 3404 TCR SCR Tier IV F, четири цилиндъра с 3400 cc, изключителен в сектора на селскостопанските двигатели. Нищо чудно, че е номиниран за „Дизел на годината” 2015 г. Днес гамата ARBOS 5000 предлага три модела от 110 до 136 к.с. и 95% въртящ момент налични между 1300 и 1800 об / мин. Една от многото ексклузивни характеристики на тези двигатели е компактната SCR система (с интегриран DOC), инсталирана на ауспуха: резултатът е капак с конусни, обграждащи линии, елегантен и отличителен, практичен за намален радиус на завиване.

• 4 цилиндъра 3 400 куб. См Tier IV f

• Макс. мощност 136 к.с. (95% при 1900 об / мин)

• Номинален въртящ момент 500 Нм при 1400 об / мин

• 95% от Макс. наличен въртящ момент е на разположение от 1300 до 1800 об / мин

• Начален въртящ момент 410 Nm и 36% нарастващ въртящ момент

• Специфичен разход 205 g / kWh

ТЕЖКОТОВАРНА ПРЕДНА ОС

От предната ос към задната, задвижването е направено да предава цялата налична мощност към земята, с максимална ефективност, опростявайки работата при всякакви работни условия. По-специално мостът Heavy Duty е специално проектиран за тази продуктова гама, където здравината, маневреността и високата товароносимост са от съществено значение. 100% диференциалното заключване с електрохидравлично управление допълнително подчертават качеството на дизайна.

Практическите последици?

Висока товароносимост на оста (3500 кг), важна при използване на челен товарач, и отлично управление, с ъгъл на заключване на кормилното управление до 55 °.

МОДУЛНА ТРАНСМИСИЯ

МОДУЛНА ТРАНСМИСИЯ С МНОЖЕСТВО КОНФИГУРАЦИИ

Проектиране на трансмисия, която е проста, но ефективна, модерна и безпощадна, но не е сложна и скъпа: предизвикателството, пред което е изправен дизайнерският отдел на ARBOS, беше едно от най-сложните.

Резултатът е видимо ясен: „достъпна“ трансмисия, съобразена с настоящите технически решения, здрава и надеждна при всякакви условия, както се вижда от много строги полеви тестове.

Основният дизайн е разработен в две различни конфигурации: Global, Advanced.

Различните съответни характеристики:

• Global: междинната алтернатива, двустепенна скоростна кутия с превключване под товар и механично синхронизиран лост

• Advanced: най-мощният модел от гамата, 3-степенно полуподвижно превключване с хидравличен лост, разположен под волана и електрохидравлични контроли за 4WD, заключване на дифа и ВОМ с независим хидравличен съединител.

За всички варианти, 5 предавки и 3 работни диапазона, с ходонамалител за ултра бавни скорости от 0,33 км / ч, изключително намалено потребяване на мощност от максимална скорост 40 км / ч. Редукторът Powerhift гарантира идеално покритие на работните скорости с най-често използвания инвентар, прецизен подбор на предавките и +/- 20% при намаляване на натоварването, с впечатляващите 12 предавки между 4 и 12 км / ч: „Инвентар Powershift“ е интелигентна система, която гарантира ефективност, идеална скорост във всякакви условия и комфорт за оператора, който контролира смяната на предавките използвайки бутоните под скоростния лост.

ДВИЖЕНИЕ И ПОВДИГАНЕ

ВОМ: НАЛИЧНИ 4 СКОРОСТИ

Важни оригинални дизайнерски решения се наблюдават и при ВОМ, който винаги е на разположение с по-модерен ВОМ с хидравличен съединител и електрохидравлично управление. За последните се предлагат 4 скорости: традиционните 540/1000 или 540/540 ECO, за да се използват възможно най-добре машините и да се спести гориво.

ХИДРАВЛИЧНА СИСТЕМА ЗА ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ

И за хидравличната система ключовата дума е „гъвкавост“: от по-традиционния механичен повдигач - с полезно, интуитивно устройство Easy Lift за връщане и спускане до предварително зададената позиция, до електронния повдигач с височина, дълбочина, сила и настойка на позиция, за тези, които изискват максимална точност и комфорт.

И двете версии се предлагат с висока товароподемност (4400/4600 кг), така че носените инвентари могат лесно да се използват. Спомагателните регулиращи клапани за хидравлично задвижване на инвентара взаимодействат със система с висок дебит 110 l / min., от които до 70 l / min. са посветени специално за осъществяване на движение на инвентара. До 3 механично регулиращи клапана с двойно действие с фиксиращи, изхвърлящи и плаващи функции, както и удобен електрически превключвател за допълнителна двойка контакти, правят използването на различните инвентари още по-лесно за всяка селскостопанска работа.

КАБИНА: КОМФОРТ В АВТОМОБИЛЕН СТИЛ

Стилен, удобен, практичен: вътрешността на кабината е като на автомобил, създадена за удобство и ергономичност. Идеален е за дълги работни дни, съчетавайки успешно видимост, комфорт и максимална безопасност. Перфектно налягане, намалено ниво на шум, микроклимат, който е постоянен и еднакъв през всички сезони и по всяко време на деня. Всичко това плюс лесно достъпна, удобна позиция за шофиране.

Обширната 360 ° стъклена повърхност (ъгъл на видимост отпред 42 ° нагоре, отзад 30 ° надолу) гарантира изключителна видимост и улеснява операциите с челен товарач и използване на инвентар, свързани към задната част. Дизайнът на кабината се основава на авангарден инженерен подход, със структура, която разпределя напреженията по цялата повърхност, което я прави по-безопасна и оптимизира съотношението тегло / мощност, благодарение на тегло, което е с една трета по-ниско от традиционните решения.

Тънкият профил на покрива, също така, намалява цялостната височина на трактора и улеснява преценката на размерите на трудно достъпни места. Елегантност, комфорт, видимост и безопасност: този продукт е трудно победим!

ИНТЕРИОР: НАИСТИНА ЕРГОНОМИЧЕН

Интуитивното и лесно взаимодействие човек-машина - по отношение на положението, натоварването и движението на лостовете - са това, което е проектирано в кабината. Превключването на лоста под волана (механично синхронизирано или хидравлично) е удобно и практично както с челен товарач, така и в бункерни силози, като лостовете за предавките, повдигането и спомагателните контролни клапани, винаги са достъпни. Електрохидравличните бутони за блокировка на диференциала и 4WD правят маневрените операции незабавни и инстинктивни. В кабината, сред многото интересни решения, комфортът се подобрява от кормилната колона (двойно регулиране: ъгъл и височина) с волан с 3 спици и сервоуправление. Контролите за осветление, отопление и климатизация са рационално разположени на таблото. Мощният климатик (изцяло под капака, с къс и следователно високо ефективен цикъл) и изходите и специалната крива на прозорците, оптимизират циркулацията на въздуха, придавайки равномерна климатизация, без горещи и студени върхове.

Серията 5000 се предлага с традиционен аналогов дисплей или с по-модерен 7 инчов TFT цифров дисплей, притежаващ прост, персонализируем интерфейс.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

EIMA проведе първото си виртуално издание

В края на петте дни броят на трафика на платформата показва общо над 59 хиляди достъпа, около 10 хиляди потребители са се свързали за събития и семинари Темата за иновациите беше в центъра на EIMA

Няма снимка

Първият електрически Loadall на JCB

Стартирал на първата по рода си виртуална пресконференция на компанията, 100% електрическият 525-60E е проектиран да осигури подобни времена на цикъл като дизеловата версия на телескопичния товарач

Няма снимка

Създават дистанционна станция за зареждане на роботи

Разработката е резултат от сътрудничеството на Naio Technologies и Varta, а първият прототип ще бъде представен на FIRA 2020 от 8 до 10 декември 2020 г

Няма снимка

Може ли да има идеална NO-TILL сеялка? Може!

Умна машина осигурява равномерно полагане на семето в продуктивно семенно легло. При зададени 32 реда могат да се сеят няколко вида семена едновременно с цел семепроизводство Любомир Коралов Както

Няма снимка

Комбайни с изкуствен интелект прибраха 720 хиляди тона зърно в Русия

Автономната система за управление на селскостопанска техника с използването на изкуствен интелект Cognitive Agro Pilot, разработена от Сбербанк и компанията Cognitive Pilot

Няма снимка

Робофермер щурмува земеделието в Гърция

Целта на иновативната разработка е да се движи автономно из полето и да изпълнява ежедневни задачи „Нашата цел е роботите да изпълняват цялата работа, която фермерите в момента са в състояние да

Още от Фермер
Няма снимка

Тайландските протестиращи се предпазват от полицията с гумени патета

Един ден от живота на жителите на Тайланд: протестиращите използват надуваеми патета, за да се предпазят от водни оръдия. Огромни гумени патици се превърнаха в символ на протест в Банкок

Няма снимка

По-добра проследяемост и контрол на безстопанствените кучета цели да въведе нова наредба

Пълна публичност и отчетност на дейностите по преброяване, кастрация и ваксинация на безстопанствените кучета ще бъдат въведени в "Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените

Няма снимка

Перуанци "ловят" вода от мъгла и поливат градинки

"Те не успяваха да видят водата, която е точно пред тях", казва Абел Круз за BBC, намерил решение за тези, които страдат от недостиг на вода и променил живота на 250 домакинства

Няма снимка

Учени създадоха глобална карта на пчелите

В света има около 20 000 пчели, обитаващи различни региони на различни континенти. Същевременно броят им спада заради болести, пестициди и намаляване на естествените им местообитания, пише сп

Няма снимка

Защо загиват пчелите-майки през зимата?

Зимното пчелно семейство се състои от хиляди пчели и една-единствена майка. Есенното семейство може да е добре обезпечено с храна - мед, прашец, да има добър микроклимат

Няма снимка

Нови продукти и решения за високи и сигурни добиви

Крачка напред в устойчивостта на генетиката на KWS към промените в климата На фона на екстремния стрес, причинен от сушата през лятото и есента на 2020 г, добрата новина е фактът