Английски коледен пудинг

Продукти: 100 г масло, 100 г захар, 100 г брашно, 100 г галета, 2 яйца, 0,5 чаена лъжичка бакпулвер, 150 г прясно мляко, щипка сол, 300 г стафиди, сироп от сушени кайсии, бита сметана на вкус.
Приготвяне: Нарежете маслото на малки парченца или го настържете на едро ренде. Смесете маслото, брашното, галетата и бакпулвера и омесете с ръце до получаването на трохи.
В отделна купа разбийте яйцата, добавете захар и щипка сол. Разбивайте с миксер в продължение на 10 минути. Добавете разбитите яйца към другата смес и замесете тестото. Постепенно прибавете прясното мляко и отново разбъркайте добре.
Измийте сушените кайсии и ги нарежете на много малки парченца. Заедно с измитите и изсушени стафиди ги прибавете към тестото. Разбъркайте добре.
Пресипете полученото тесто за пудинг в намазнена форма за печене, покрийте отгоре с фолио, което трябва да е добре закрепено за формата.
Гответе пудинга на водна баня. На дъното на дълбока и широка тенджера поставете чинийка с дъното нагора. Поставете формата с пудинга върху чинийката и внимателно налейте в тенджерата вода, така че тя да стига до средата на формата с тестото за пудинг. Сложете върху тенджерата капак и поставете на умерено силен котлон. Когато водата заври, намалете. Оставете съда на котлона за 3 часа и, ако е необходимо, периодично добавяйте вода.
Изчакайте готовият пудинг да се охлади, прехвърлете го в чиния и полейте със сладък боровинков сироп. Украсете с разбита сметана.