Английски коледен пудинг

25 декември 2020 Кулинария 0 21294
Няма снимка
 

Продукти: 100 г масло, 100 г захар, 100 г брашно, 100 г галета, 2 яйца, 0,5 чаена лъжичка бакпулвер, 150 г прясно мляко, щипка сол, 300 г стафиди, сироп от сушени кайсии, бита сметана на вкус.

Приготвяне: Нарежете маслото на малки парченца или го настържете на едро ренде. Смесете маслото, брашното, галетата и бакпулвера и омесете с ръце до получаването на трохи.

В отделна купа разбийте яйцата, добавете захар и щипка сол. Разбивайте с миксер в продължение на 10 минути. Добавете разбитите яйца към другата смес и замесете тестото. Постепенно прибавете прясното мляко и отново разбъркайте добре.

Измийте сушените кайсии и ги нарежете на много малки парченца. Заедно с измитите и изсушени стафиди ги прибавете към тестото. Разбъркайте добре.

Пресипете полученото тесто за пудинг в намазнена форма за печене, покрийте отгоре с фолио, което трябва да е добре закрепено за формата.

Гответе пудинга на водна баня. На дъното на дълбока и широка тенджера поставете чинийка с дъното нагора. Поставете формата с пудинга върху чинийката и внимателно налейте в тенджерата вода, така че тя да стига до средата на формата с тестото за пудинг. Сложете върху тенджерата капак и поставете на умерено силен котлон. Когато водата заври, намалете. Оставете съда на котлона за 3 часа и, ако е необходимо, периодично добавяйте вода.

Изчакайте готовият пудинг да се охлади, прехвърлете го в чиния и полейте със сладък боровинков сироп. Украсете с разбита сметана.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Четири интересни рецепти за скумрия на фурна

Скумрията е доста мазна и засищаща риба. Ето защо е много подходяща за трапезата през зимата. Съдържа много витамини, микроелементи, както и омега-3 полиненаситени мастни киселини

Няма снимка

Вкусна вечеря, без много грижи

Пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле  Продукти: 450 г брюкселско зеле, малко зехтин, сол и черен пипер на вкус, 4 свински котлета без кости с дебелина около 2,5 см, 4 скилидки чесън

Няма снимка

Пет идеи за топъл и студен пунш

Поднася се след храна - винаги с лъжичка в чашата Топлият пунш е много добра напитка за целия зимен сезон, сгрява душата, стопля и ръцете, докато държиш чашата

Няма снимка

Пържени картофи с лук

Лесни и вкусни рецепти Картофи с лук на тиган са любимо мезе при събирания с приятели и за семейни обеди. Картофите могат да бъдат предварително сварени или направо да се изпържат в гореща мазнина

Няма снимка

Вкусна и бърза вечеря

Приготвянето ще ви отнеме до 30 минути Отминаха коледните и новогодишните празници и дори и най-ентусиазираните домакини трябва да се върнат към служебните си задължания и ангажименти

Няма снимка

Ефектни салати за зимата

С тях ще повишите имунитета си През зимата, заради занижения имунитет, често настиваме и боледуваме. Тайната на укрепващите организма ястия е да се използват сезонни плодове и зеленчуци с вкусни и

Още от Фермер
Няма снимка

Над 10 млн. лв. втори транш получават стопани за намаления акциз върху газьола

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш в размер на 10 070 457 лева на 11 504 земеделски стопани по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола

Няма снимка

Жълт код за валежи от сняг и дъжд за цялата страна за утре

За 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - жълт код, за значителни валежи от сняг и дъжд за цялата

Няма снимка

Преведен е втори транш по схемата за намаления акциз върху газьола

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство“ от прием 2020 г

Няма снимка

Как се прави зимна мешанка за кокошки

Интересува се Стоян Димитров от Симитли Специалистите съветват смеската да се приготвя само за едно хранене, тъй като лесно вкисва и може да предизвика храносмилателно разстройство

Няма снимка

Маслодайният лен има сигурен пазар

В България почвено-климатичните условия са много подходящи, а културата се отглежда лесно Ваня Велинска Маслодаен лен. Културата в момента е най-новото предизвикателство пред българските фермери

Няма снимка

Минусовите температури и пъпките на лозите

В зависимост от продължителността и степента на понижение на температурата измръзват частично или напълно зимните очи. При по-голям студ това може да се отнася обаче и за пръчките