Вкусни торти без печене и мъки за приготвяне на тестото

10 февруари 2021 Кулинария 0 48159
Няма снимка
1 2 3 4
 

Тортата е украса на всеки празник или официално събитие, а скоро всички влюбени, или не чак толкова влюбени ще имат повод да почерпят.

Чудесно е, когато у дома имате десерт за неочаквани, но скъпи гости. За съжаление, обикновено приготвянето отнема доста време. Днес ви предлагаме няколко рецепти за приготвянето на оригинални сладки десерти без печене.

С бисквити, кондензирано мляко и ядки 

Бисквитената торта е позната на мнозина от детството. За този десерт не се притеснявате нито за блатовете, нито за крема.

Необходими са няколко прости съставки: 800-1000 грама бисквити „Закуска“ или други (меки и не много сладки), кутия варено кондензирано мляко, 200 г масло, 150-200 мл прясно мляко, половин блокче тъмен шоколад и 50-100 г орехи за декорация.

Приготвяне: Извадете маслото от хладилника, така че да има време да омекне. Поставете го в блендер, добавете кондензираното мляко и разбийте старателно, така че да се образува пищен, но не твърде гъст крем.

Загрейте леко прясното мляко в микровълнова печка или на огън, но без да го оставяте да заври. Потопете всяка бисквитка в топлото мляко и ги наредете върху плоска чиния. Поставете малко от масления крем върху основата и го разпределете равномерно по цялата повърхност. Покрийте с втори слой бисквити, потопени отново в мляко, и намажете с крем отгоре.

Завършете тортата с последен слой бисквитки и сметана.

За да украсите десерта, можете да настържете няколко парчета черен шоколад отгоре или да натрошите орехи, след като ги изсушите в горещ тиган.

С желатин, плодове и заквасена сметана 

От заквасена сметана и желатин се получава невероятно нежен, но плътен десерт.

Необходими продукти: 3 готови бисквитени блата, портокали, мандарини, круши или други любими плодове, 500 мл сладкарска сметана, 150 г захар, 30 г желатин, половин чаша вода, 100 г пудра захар, ванилия.

Приготвяне: Накиснете желатина в топла вода за половин час. Покрийте тортената форма, в която ще приготвяте тортата със стреч фолио.
Поставете парчетата плодове на дъното на формата.
Разбийте заквасената сметана със захарта и ванилията и изсипете разтворения желатин. Разбъркайте всичко добре, така че да не останат бучки.

Изсипете малко от крема върху плодовете и поставете първия тортен блат отгоре. Поставете в хладилника за час-два, така че желатинът да има време да стегне. След това наредете следващия слой плодове и покрийте с крем. Поставете отгоре втория блат и приберете в хладилника.

Повторете още веднъж.

Когато тортата е готова, внимателно обърнете върху плоска чиния и отстранете прозрачното фолио. Поръсете готовия десерт с пудра захар.

С меденки и банани 
Тортата с меденки и банан може да се приготви за половин час.
Ще имаш нужда: 500 г пресни меденки, 3-4 банана, 400-500 мл заквасена сметана, 3 супени лъжици захар.

Приготвяне: Нарежете меденките по дължина на равни половини и ги наредете на дъното на тортената форма или върху плоска тортена чиния.

За да приготвите крема, разбийте захарта и заквасената сметана до гладка смес. Намажете с нея първия слой меденки.

Обелете бананите, нарежете ги на кръгчета и ги наредете върху бисквитите. Запълнете празните места между меденките с парченца плодове. По този начин трябва да направите още 2-3 слоя.
Украсете последния ред с резенчета банан или някакъв ефектен топинг.

С извара и шоколад 

Тортата с извара ще е бъде чудесно допълнение на всяка празнична маса.

За да я приготвите, ще ви трябват следните продукти: 200 г извара, 300-400 г чаени бисквити, чаена чаша прясно мляко, 150 мл сметана, 200 г захар, шоколад, пакетче ванилова захар, кокосови стърготини.

Приготвяне: Разбийте сметаната със захар и ванилова захар с миксер, до получаването на пухкав крем.

Смачкайте изварата с вилица до гладка смес. Ако е твърде суха, добавете няколко супени лъжици прясно мляко и разбъркайте. Смесете изварата със сметановата смес и разбийте с пасатор.

Покрийте тортената форма със стреч фолио. Потопете всяка бисквитка в мляко и наредете първи слой върху филма. Намажете отгоре с крем и поръсете с кокос.

Направете още 3-4 слоя, като не забравяте да топите бисквитките в млякото.

Приберете десерта в хладилника за една нощ, за да има време да се напои и да стегне.

След като тортата е готова, извадете я от формата, обърнете я и поръсете с настърган шоколад.

Получава се много по-ароматен и засищащ десерт.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пет сгряващи супи

С леща и кисело зеле  Тази рецепта ще се хареса на тези, които обичат супи без месо или риба. Имаме нужда от: 100 г леща, 2 картофа, 1 глава лук, 1 морков, 100 г кисело зеле, 20 г доматена паста

Няма снимка

Сгряващи супи

Можете да поглезите себе си и семейството с тези невероятни чорби през студения сезон. Ако навън е студено и облачно, една вкусна и засищаща супа за обяд ще ви помогне да се стоплите

Няма снимка

5 предмета в кухнята, които се използват неправилно

Създателите на много битови предмети са обмислили внимателно и най-малките детайли за по-лесното им използване. Но не всеки знае за допълнителните функции на нещата в кухнята, с които сме свикнали

Няма снимка

Закуската

Важно е дори най-скромната да е вкусна и приготвена с любов Пълноценна и здравословна закуска е най-важното хранене за деня. Тя ни осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално

Няма снимка

Романтични ястия за Свети Валентин

Заслужава си да опитате На Свети Валентин всяка влюбена в живота домакиня би искала да зарадва близките си с вкусни и необичайни ястия. Днес ви предлагаме оригинално и романтично меню

Няма снимка

Картофени палачинки или кюфтета

Как ги приготвят в различни страни Драники, олади, палачинки, кюфтета... – няма значение как ще ги наречем. Важното е, че зад тези имена се крие апетитно ястие

Още от Фермер
Няма снимка

Сеят се разсадите за масово производство

През втората половина на февруари и в началото на март се сеят разсадите за т. нар. средноранно производство, което е най-масово застъпеното в дворните градини

Няма снимка

Междинните култури са алтернатива на тютюна

Важно е да се подходи ефективно и да се разработи национална стратегия Известно е вече, защо в Европейския съюз ще бъде намалено тютюнопроизводството до минимум и какво трябва да направят в това

Няма снимка

Младите растения са чувствителни към водата

Преполиването провокира сечене Често при отглеждането на разсад се явява т. нар. лъжливо сечене, което се причинява не само от болести, но и при неправилни грижи - ниски температури или неправилно

Няма снимка

Дават на военни заводи и поделения частни земи

Държавата ще може да отчуждава земеделски земи, за да строи на нея военни заводи и поделения. Това стана ясно, след като депутатите приеха промени в Закона за подпомагане на зeмеделските

Няма снимка

Над 20 градуса е днес и утре

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През нощта ще бъде ясно и в повечето райони почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините с краткотрайна мъгла

Няма снимка

Балконът - любимо място за отдих

Вашият балкон, или тераса може да се превърнат в любимо място. Условията, в които живеем, доказват, колко важно е всяко уединено външно пространство. Възможно е да освежите външния вид на малък