Цветя

Няма снимка

Розите се зазимяват от края на октомври до края на ноември

Всички рози имат кратък и нестабилен зимен покой. Често се наблюдават повреди от резки ранни замръзвания или от студени ветрове през късната есен и началото на зимата.

Няма снимка

Хищни растения - 2

Представяме ви най-често срещаните хищни растения в търговската мрежа и конкретни насоки за отглеждането им. Ако отглеждате някое от растенията, надяваме се да споделите снимки и опит с нас на

Няма снимка

Хищни растения

Колкото и да си мислим, че познаваме царството на растенията, винаги ще се намери някое, което да ни изуми. А хищните растения са цяла група. Наброяват над 500 вида!

Няма снимка

Хризантемата - кралицата на есента

Как да съчетаем хризантемата и от какво да я пазим С есента разцъфтяха пищни и цветни хризантемите. Няма как да пропуснем да си поговорим за тях, колкото и да са обсъждани.

Няма снимка

Самодивско цвете се засажда сега

Еритрониумът цъфти напролет Erythronium dens-canis е луковично растение, което расте в цялата страна предимно в широколистни гори до 1200 м надморска височина.

Няма снимка

Есенната циклама издържа на студ

Цената за грудка е около 5 лева   Цикламата е едно от най- продаваните растения през студените месеци. Малко хора, обаче знаят, че у нас един вид циклама расте в диво състояние.

Няма снимка

Грижи за лилиума, след като прецъфти

Лилиумите са толкова красиви и непретенциозни, че можете да ги отглеждате почти навсякъде. За препоръчване е да засадите луковиците в градината, но ако нямате и голяма саксия ще свърши работа.

Няма снимка

Кога е най-подходящо да се садят рози

Розата е най-познатото и разпространено цвете. Дали за украса в градината или в красив букет, тя си остава и най-търсеният цвят. Сортовете и вариатетите са неизброими,

Няма снимка

Какво е това цвете и как се отглежда?

Растението от снимката е вид сансевиера, а за да бъдем по- точни - Sansevieria trifasciata Сhahniit. Народното наименование е свекървин език. Сансевиерите са красиви растения с декоративни,

Няма снимка

Зазимяваме градината и балкона

Първо трябва да приберем цветята, които ще се повредят от по-ниските температури Гергана Младенова Въпреки лошото и студено начало октомври ни поднася и много цветове - топли цветове.

Няма снимка

Грижи за цветята през октомври

Есенен декор за цветно настроение И така, есента дойде, а с нея и значително захлаждане, вятър и нова порция работа в цветната градина. Някои от цветята трябва да приберем,

Няма снимка

Момината сълза също се размножава сега

Характерно за момината сълза е, че образува коренова система с ризоми -удебелена част на стъблото /под или над почвата/, от която излизат коренчета. Въпрекиче цветето образува семена,

Няма снимка

Последни срокове за луковиците

Есента дойде и захладня. Не ни остава нищо друго освен да стискаме палци времето да се смили над нас градинарите, с едно продължително и обагрено в огнени тонове циганско лято.

Няма снимка

Форсиране на цветя

Или как да накараме пролетните видове да разцъфтят на Коледа? Форсирането на луковици или провокирането на едно цвете да разцъфти в нетипичен за него период крие в основата си поредица от лъжи.

Няма снимка

Внимавайте с водата при отглеждането на куркума

Куркумата се чувства добре при температура между 25 и 30 градуса. Предпочита ярка светлина, но не пряка слънчева особено в следобедните часове през горещия сезон. Не харесва силни въздушни течения.

Няма снимка

Ризомите на куркумата узряват за 8 месеца

Осигурете голяма саксия Куркумата се развива отлично в пропусклива и добре дренирана почва с богато съдържание на хранителни вещества. Задържането на вода задължително води до загниване на ценните

Няма снимка

Куркума - подправка и красиво цвете

Освен ценна подправка с отлични, дори уникални вкусови качества и лечебни свойства, куркумата е и красиво цвете. В род Куркума (сем. Zingiberaceae - Джинджифилови) има около стотина представителя.

Няма снимка

Сиамското лале е декоративен вариант на куркумата

Отглежда се на топло и влажно Декоративната куркума или т.нар. сиамско лале е екзотично растение, което от скоро завладява и нашия пазар. Цветовете са предимно розови, но има и с бели, червени,

Полезни съвети
Няма снимка

Дом за птиците в градината

Можете да забавлявате децата през почивните дни, докато създавате дом за птиците във вашата градина. Ето как да го направите - вдъхновете се от идеите за красива къщичка за птици и се заемете да я

Няма снимка

Мулчирането в 9 стъпки

Мулчирането е достатъчно лесно за извършване, но е необходимо да знаете няколко особености, които ще ви позволят в максимална степен да се възползвате от този защитен слой.

Няма снимка

Декоративното зеле краси лехи и букети

Искате да създадете ярки, възхитителни и дълготрайни цветни композиции в градината или в контейнери? Няма нужда да търсите нещо на пазара, което ще изисква специални грижи и ще отнема много време.

Няма снимка

Хризантемата в дизайна на градината

Хризантемата е истинската кралица на есента. Тя е наслада за очите с ярките си цветове, чак до първия сняг. Голямо е разнообразието от сортове (около 10 хил.).